Redmi Note 7
Tags
Redmi Note 7- 07.02.2019 13:48
Redmi Note 7
Teknik Özellikleri
Boyut: 159.2 x 75.2 x 8.1 mm
Ağırlık: 186 g
Ekran: 6.3 inç IPS LCD 1080 x 2340 çözünürlük
Çipset: Snapdragon 660
RAM: 3/4/6 GB RAM
Hafıza: 32/64 GB
Kamera: 48 + 5 MP çift ana kamera, 13 MP ön kamera
Pil: 4000 mAh
Bağlantılar: 4.5G LTE, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 5.0, USB-C, kulaklık girişi, IR (Kızıl ötesi), FM radyo
İşletim sistemi: Android 9 Pie + MIUI 10
Biyometrik güvenlik: Parmak izi ve yüz tanıma
Xiaomi, geçtiğimiz Mart ayından Türkiye’de distribütörlerin yanı sıra şirket olarak da varlığını resmen duyurmuş, Redmi Note 7 ve Mi 9 adlı iki yeni ürünün tanıtımını yapmıştı. Geçtiğimiz hafta bu ürünlerden Redmi Note 7 ile biraz vakit geçirme fırsatı yakaladık.
Xioami, Redmi markasını fiyat performans telefon serisi için kullanıyor. Kendi isimlerini söylemek biraz zor olduğu için böyle bir yola girmiş olsalar gerek. Cam sırt kaplaması ve canlı renkleriyle elde çok güzel parlayan cihazın özelliklerine baktığında, iç güzelliğe de en az dışına olduğu kadar özen gösterdiklerini görüyorsunuz. 2340 x 1080 FHD+ çözünürlüğe sahip 6,3 inçlik büyük ekran, arka yüzde Corning Gorilla Glass 5 kaplı renkli cam yüzey, ekranın ön yüzün neredeyse tamamını kaplamasını sağlayan damla çentik, 2,2 GHz hıza sahip 8 çekirdekli Snapdragon işlemci, 4.000 miliamperlik devasa bir pil, 64 GB depolama belleği ve 48 megapiksel çözünürlüklü çift arka kameradan oluşan paketi Redmi Note 7 ile 2 bin lira gibi bir fiyata alabiliyorsunuz. Hatta telefonu uzaktan kumanda olarak kullanmanızı sağlayan kızılötesi göz ve standart kulaklık girişini bile ihmal etmemişler.
Tüm bu özellikleri Samsung’dan almaya çalışsanız A50 modeline kadar tırmanmanız gerekiyor ki, Samsung A50‘nin fiyatı 3 bin lira. Üstelik bu fiyata rağmen Redmi Note 7’nin gerisinde. Bütçe dostu Huawei P Smart için de 400 lira daha fazla vermeniz lazım ve hala Redmi Note 7 özellik setine ulaşamıyorsunuz. Apple deyince beni zaten bir gülme alıyor. Kısacası telefonun fiyat/performans odağındaki değer vaadi gerçekten çok iyi.
Kullanım ve Performans
Peki kullanımda nasıl? Öncelikle telefonun oldukça şık ve sağlam göründüğünün altını çizmek lazım. Bunun altını şirketin kendisi de ayrıca çizmek istemiş ve şöyle bir video hazırlamış. Telefonun üzerinde yürüyen mi ararsınız, ekranıyla ceviz kıran mı ararsınız… Sanki Panasonic Toughbook işkence testi gibi, ama hepsinden de bir şekilde çıkmayı başarıyor.
Redmi Note 7, ekranıyla ceviz kırmanın ve kesme tahtası olarak kullanılmanın haricinde asıl işi olan bir akıllı telefondan beklediğiniz her şeyi verebilen bir cihaz. Pil ömrü bir günü çok rahat çıkarıyor, renkler ve ekran çözünürlüğü gayet güzel, performansı aklınıza gelebilecek tüm gündelik ihtiyaçlar ve oyunlar için oldukça yeterli. Tabii ufak tefek sınırlamaları da var ama bu fiyat seviyesinde bunlara ne kadar takılacağınız size kalmış. Örneğin sahip olduğu konfigürasyon bu iş için yeterli olmasına rağmen 4K video çekemiyor. Sanırım her şeyi bir arada istiyorsan daha üst segmentte başka cihazlarımız var, oraya da bir bak demenin bir diğer şekli.
Telefon MIUI 10 sürümü kendi arayüzüyle geliyor. Başlangıçta biraz basit görünse de kurcaladıkça detaylara pek çok ilginç özelliğin eklendiğini görüyorsunuz. Örneğin bugüne de kullandığım telefonlar arasında Android gezinti butonları olmaksızın, iPhone X benzeri sadece ekranı sürükleyerek gerçekleştirilen kullanım biçiminin en iyi şekilde bu arayüzde uygulandığını gördüm. Arka yüzde yer alan yuvarlak parmak izi okuyucu da birkaç ayarın ardından fotoğraf çekme gibi faydalı işlevler için kullanılabiliyor.
48 Megapiksel Kamera: Detay İsteyene Daha Çok Detay
Cihazın arka yüzünde 48 megapiksellik ana kameraya 5 megapiksellik derinlik algılama fonksiyonunu yerine getiren ikinci bir kamera alt grup olarak eşlik ediyor. 48 megapiksel oldukça büyük bir sensör ve çektiği fotoğraflar 8000 x 6000 çözünürlüğüne denk geliyor. Bu şekilde çekilen fotoğrafların dosya boyutu da pozun içindekilere bağlı olarak 8 ila 16 MB arasında değişiyor. Çektiğim manzara fotoğrafında uzaktan süzülen kuşun kanadı ne renkmiş bir bakayım derseniz, ilginç sonuçlarla karşılaşıyorsunuz.
İşte 48 megapiksel etkisi yaklaşık böyle bir şey. Üstelik bokeh etkisi ve gece çekimi gibi özellikleri de destekliyor. Yurt dışında 150 Euro, Türkiye’de 2.000 TL civarına satılan bir aleti nelerle doldurduklarını görmek gerçekten şaşırtıcı.
Tanıtım Videosu-
Özellikler